Bijzonder passend systeem

Sebastiaan Teesink, Rijks Veeartsenijschool

Home » Projecten » Bijzonder passend warmtepompsysteem voor jaren 20 gebouw
Scroll down

Bijzonder passend warmtepompsysteem voor jaren 20 gebouw

Door Lti is een sterk staaltje van passende warmtepomptechniek geleverd. Een zeer karakteristiek jaren 20 pand in Utrecht, de Rijks Veeartsenijschool, is door Lti voorzien van een zodanige verwarming- en koelinstallatie dat aan de uitstraling van het gebouw nagenoeg niets gewijzigd is.

“Mijn petje af voor de mensen van Lti die zowel in het ontwerp als in het realisatieproces enorm hebben meegedacht” aldus Sebastiaan Teesink, eigenaar van het gebouw. “Ook de realisatie van een aantal design aspecten in ons nieuwe kantoor zijn prachtig geworden. Ik wist niet dat je een warmtepomp zo mooi kon wegwerken.”

De installatie bestaat uit een aantal Mitsubishi warmtepompen, gekoppeld aan een scala van satelliet units, cassette units en console units. In het kantoordeel is een design kanaal ontworpen samen met de architect. Hierdoor is zowel de gewenste uitstraling als een goede luchtverdeling gerealiseerd.

In de conferentieruimte, wat vroeger een collegezaal is geweest, wordt de lucht middels hoog inducerende roosters op een comfortabele wijze in de ruimte gebracht. Door het toepassen van geluidsdempers in het systeem is het systeem niet hoorbaar.

Een project om trots op te zijn, mede namens de inzet van alle disciplines binnen Lti.

Klik op onderstaande iconen om dit projectbericht te delen