Renovatie kantoorgebouw Pelmolen

Zeer energiezuinige en comfortabele manier van koelen, verwarmen en ventileren.

Home » Projecten » Renovatie kantoorgebouw Pelmolen
Scroll down

Renovatie kantoorgebouw Pelmolen

In Woerden is door onze opdrachtgever een groot kantoorgebouw geheel gerenoveerd. Ook de koel- en verwarmingsinstallatie zijn volledig op de schop gegaan en recent is dit kantoorgebouw in gebruik genomen.

Prachtig systeem
Lti heeft, samen met de opdrachtgever, gezocht naar een zeer energiezuinige en comfortabele manier van koelen, verwarmen en ventileren. Dit heeft geresulteerd in een prachtig systeem van Mitsubishi, KX 3 pijps. Het gehele kantoor is verdeeld in 78 zones/ruimten die elk middels een in kleur gespoten cassette-unit op elke gewenste temperatuur kunnen worden ingesteld. De regeling gebeurt via een in de ruimte zelf te bedienen thermostaat, gekoppeld aan een centrale gebouwregeling.

Bijzonder laag netto energieverbruik
Op het dak zijn een 6 tal buitendelen gepositioneerd. Door koppeling aan een systeem met PV panelen is het totaal netto energieverbruik bijzonder laag. Het bestaande ventilatiesysteem is voorzien van warmte terugwinsecties en een PLC regeling.

Strakke deadline
Maximale inzet van onze vakmensen was vereist, waardoor een schitterend eindresultaat geleverd is. Een geslaagd project waarin we hebben laten zien dat een comfortabel klimaat gerealiseerd kan worden in een bestaand gebouw tegen bijzonder lage gebruikerskosten. Dit project is eind 2019 tot volle tevredenheid aan onze klant opgeleverd. De strakke deadline is door Lti gehaald en alle cellen functioneren uitstekend op de gewenste temperatuur. Speciale technieken in de warmte terugwininstallatie zorgen ervoor dat wij totaal 32.000 liter water op ca 70 graden Celsius kunnen houden. Door deze warmtebuffer is de fabriek op het gebied van warmtebehoefte selfsupporting.

Enige specificaties
Te leveren en te monteren 1 stuks trans kritische CO2 DX-koelinstallatie bestaande uit :

  • – Een door CGS gefabriceerd Compressor rack met een capaciteit van 275 kW op -10 graden Celsius bij een omgevingstemperatuur van +34 graden.
  • – Geïntegreerd warmte terugwinsysteem op compressor rack gekoppeld aan 2 stuks opslagvaten met elke een inhoud van 16.000 liter.
  • – 29 Kelvion luchtkoelers in RVS uitvoering.
  • – ADAPCOOL besturing systeem gekoppeld aan onze eigen Siemens 1200 besturing.

Kwaliteiten van Lti
Al met al een heel mooi project waarin de kwaliteiten van Lti goed tot uitdrukking komen:

  • – Hoge kwaliteit
  • – Goed prijs kwaliteit verhouding
  • – Doordachte techniek
  • – Creatieve oplossingen in warmte terugwinning
  • – Optimale inzet van onze vakmensen

Klik op onderstaande iconen om dit projectbericht te delen