Kennis, kwaliteit en slagkracht.

Wij kunnen elke gewenste klimaatinstallatie realiseren en hier service aan verlenen.

Home » Over ons

Toonaangevend bedrijf in de branche

Lti (Littel Technische Installaties B.V.) is opgericht medio 1995 en een toonaangevend bedrijf op het gebied van koel- en vriesapparatuur, airconditioning, klimatisering en de bouw en renovatie van met name voedselverwerkende bedrijven. We zijn gevestigd in Lopik, wat centraal in Nederland ligt, hebben circa 50 personen in dienst en opereren zowel in de zakelijke markt als in de particuliere sector. Al jaren zijn we lid van de NVKL en Stek-erkend.

Veel kennis en ervaring
Lti heeft veel ervaring en kennis in huis betreffende alle koel- en vriesprocessen die plaatsvinden in voedselverwerkende bedrijven. Tevens kan Lti middels een uitgebreid leveringspakket uw woning of uw bedrijf voorzien van alle soorten installaties die te maken hebben met het conditioneren van ruimten zoals airconditioning en warmtepompen, klimaatbeheersing, koelen, verwarmen, bevochtigen en ontvochtigen.
Gebouwen uitrusten met een comfortabele ‘gasloze installatie’ is een techniek die LTI al enige jaren toepast. Complete Turn Key bouw van met name bakkerijen behoort bij ons ook tot de mogelijkheden; hierin is Lti marktleider in Nederland. Lti kan het gehele traject vanaf advies tot realisatie voor u verzorgen voor nieuwbouw evenals renovaties van bestaande productielocaties.

Nadruk op service
Lti legt een bijzondere nadruk op service. De serviceorganisatie van Lti, bestaande uit 10 personen, zorgt 7 dagen per week, 24 uur per dag voor een adequate afhandeling van storingen, vaak binnen 24 uur, en verzorgt het onderhoud aan uw installatie. Ons doel is om u een goed advies te geven op het gebied van klimatisering in welke vorm dan ook, de installatie perfect voor u te bouwen en jarenlang te onderhouden.

Mensen achter Lti


 • Manon Nanning

  Contractbeheer

 • Joost Littel

  Werkvoorbereider Buitenland

 • Helen Verberk

  Planning Service

 • Peter Schenkel

  Projectleider Elektra

 • Heiko Possel

  Projectleider Nieuwbouw

 • Daniël Vendrig

  Projectleider Nieuwbouw

 • Petra Nanning

  Financieel Directeur

 • Wim Littel

  Algemeen Directeur

 • Joost van Moolenbroek

  Technisch Directeur

 • John Mudde

  Service Manager

OVER-ONS-Verantwoord-ondernemen

Verantwoord ondernemen

Lti staat midden in de maatschappij en neemt haar verantwoordelijkheid voor de samenleving door voortdurend een juiste balans te vinden tussen mens, milieu en bedrijfsvoering. We willen goed zijn voor de mensen die werkzaam zijn binnen ons bedrijf en voor de wereld om ons heen. Dat hebben we altijd gedaan en blijven we doen.

Door onze klanten goede adviezen te geven, verbeteren wij letterlijk het klimaat voor mens en dier. Lti adviseert en investeert in allerlei energiebesparende maatregelen met betrekking tot klimaatinstallaties waardoor het verbruik van energie met soms wel 40% kan dalen. Ook promoten en installeren we waar mogelijk CO2 koelsystemen welke voldoen aan de hoogste wettelijke klimaateisen. Hierdoor vermindert de milieubelasting van een koel- of vriesinstallatie enorm. Nieuwe technieken zoals zonne-energie en adiabatische koeling hebben bij ons veel aandacht en worden ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Lti neemt haar verantwoordelijkheid door diverse (vrijwilligers)organisaties te ondersteunen, zowel met financiële middelen als met kennis en materiële zaken. Zo hebben we een samenwerking met de Nederlandse en Congolese overheid waardoor ziekenhuizen in Kinshasa ondersteuning krijgen. Door deze samenwerking zijn er al een 4-tal projecten naar tevredenheid afgerond en blijft Lti innoveren in nieuwe projecten.

Certificering